Co je to káva Americano?
Zajímá vás, co přesně je americano? Pojďme se na to podívat!
Káva americano vzniká smícháním jednoho nebo dvou espress s horkou vodou. Tento jednoduchý proces zjemní espresso a vytvoří nápoj s bohatou chutí, která připomíná černá káva, ale s větší intenzitou. Americano káva je ideální volba pro každého, kdo má rád silnou chuť bez hořkosti. Ale káva americano je víc než jen spojení vody a espressa – její příběh, variace a obliba mezi milovníky kávy po celém světě stojí za prozkoumání. Pojďme si rozšířit obzory!


Jak připravit kávu americano
Začíná to dávkou espressa, odvážného a silného, takového, jaké si můžete připravit s kapslemi NESCAFÉ® Dolce Gusto espresso a ristretto, které se setkají s proudem horké vody a vytvoří mistrovské dílo rovnováhy.
Ale tady je to pravé kouzlo: nejde jen o jejich smíchání. Jde o nalezení dokonalého poměru, který zvýrazní to nejlepší z obou složek. Ať už dáváte přednost jedné nebo dvojité dávce, lehké a krémové nebo silné a intenzivní, krása Americana spočívá v jeho všestrannosti a dovedných rukou, které ho přivádějí k životu."
Původ americano káva
Je americano černá káva?
Ledové americano a jeho příprava
Další zajímavost: Americano se kdysi také podávalo s ledem, za použití studené vody a kostek ledu. A existuje spousta způsobů, jak připravit ledovou verzi Americana.
Americano vs překapávaná káva
Překapávaná káva
Americano
Co je americano s mlékem neboli bílé americano?
Zvrat přichází s kapkou mléka nebo smetany přidanou do směsi, což mu dodává jemnější, krémovější texturu a o něco mírnější chuť — něčeho, co lze snadno dosáhnout pomocí našich kapslí Café Au Lait nebo Latte Macchiato od NESCAFÉ® Dolce Gusto®.
Tato jednoduchá úprava promění nápoj v lahodnou volbu pro ty, kteří si užívají sílu Americana, ale dávají přednost troše smetanovosti k vyvážení intenzity. Ať už jste fanouškem tradičního Americana, nebo chcete zkusit něco nového, White Americano nabízí chutnou variantu, která rozhodně stojí za vyzkoušení!
Tohle téma vyvolalo spoustu diskusí! Někteří dokonce tvrdí, že rozdíl vůbec neexistuje. Na Novém Zélandu a v Austrálii je ""long black"" oblíbená káva – s mnohem silnější chutí než Americano. Možná si vzpomenete, že jsme o pár odstavců výše mluvili o tom, zda se přidává první voda nebo espresso – a právě long black je důvodem, proč na tom záleží. Když se espresso nalévá do vody, dochází k menšímu zředění espressa, čímž vzniká silná káva s vrstvou pěny (cremy) navrchu.


Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat.




